Het is tijd voor verandering

De transitie naar een samenleving die zich ervan bewust is dat we onderdeel zijn van een systeem waarin alles invloed op elkaar heeft, is in volle gang. Er zijn steeds meer initiatieven en organisaties die niet alleen halen, maar ook brengen. Die niet alleen het beste voor zichzelf willen, maar ook voor anderen en de natuur. Die verhalen wil ik zichtbaar maken. Die organisaties verdienen een betrokken community. Zodat we gezamenlijk de transitie kunnen versnellen.

Onderdeel van een groter geheel

Mijn grootste inspiratiebronnen zijn inheemse culturen en de natuur. Tijdens mijn wereldreis in 2011 had ik bijzondere ontmoetingen en leerde ik over verschillende culturen. Ook bezocht ik de prachtigste plekken in de wildernis, waar ik ervaarde wat ik eigenlijk onbewust al wist: dat ik onderdeel ben van een groter geheel.

Oude wijsheden als inspiratie

Hoewel ik alweer een tijdje terug ben in Nederland, gaat het reizen door. Niet alleen door letterlijk op pad te gaan, maar ook door mezelf verder te blijven ontwikkelen. Inheemse culturen en de natuur blijven daarbij belangrijk voor me. Daarom heb ik in 2016 deelgenomen aan de leergang Corporate Antropologie en de Immersion Workshop Biomimicry for Social Innovation.

Bewaren

Dit vind ik belangrijk. En jij? Vertel me over jou

Ik ken Petra als creatief, hard werkend en resultaatgericht. Het is leuk en interessant om met haar samen te werken!

Lucas MeijsHoogleraar strategic philanthropy/'vrijwilligerswerk', Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit